02.11.2022

Zašto se isplati ulagati u nekretnine?

Nema nikakve sumnje o tome da su nekretnine odlična investicija. Dugoročno gledajući cijene konstantno rastu tako da će Vam se ulaganje svakako isplatiti. Osim toga, ovisno o pojedinom slučaju, na raspolaganju Vam je mogućnost korištenja subvencioniranja kredita od strane države, a nekretnina se ponekad može kupiti „debelo“ ispod cijene tržišta ako reagirate u pravom trenutku i uz pomoć stručnjaka. Ulaganje u nekretnine je za poduzetne i odvažne. Uz pravilnu pripremu i istraživanje tržišta svatko može uživati u brojnim prednostima koje iz ovoga proizlaze.

Zašto ulagati u nekretnine?

Iako, kao i u svakom djelovanju, postoje određeni rizici kod investiranja u nekretnine, isti su zapravo minorni u odnosu na prednosti koje donosi.  No, dokle god znate što radite i koji su Vaši ciljevi, ulaganje u nekretnine idealan je odabir. Razmotrite sljedeće prednosti:

Redovni prihod novca

Za razliku od ulaganja u dionice te neke druge vrste ulaganja, nekretnine osiguravaju redovne prihode, ako ih, naravno, iznajmljujetePosjedovanje nekretnine jedan je od načina na koji možete povećati svoj mjesečni budžet. Novac od rente koristite za otplatu kredita, ulaganje u neke druge nekretnine i sl.

Iskoristite mogućnost subvencioniranja kredita

Trenutno je aktualna olakšica koju država daje onim pojedincima koji se odluče na kupovinu nekretnine. Riječ je o subvencioniranju kredita, no pri tom postoje određeni uvjeti koje trebate zadovoljiti.

Imovina je nasljedna

Sigurno želite osigurati i svoje najmilije! Ako posjedujete nekretninu, ostavit ćete je svojim nasljednicima koji će moći koristiti sve pogodnosti posjedovanja i upravljanja nekretninom, kao što i Vi činite. To često nije slučaj s drugim oblicima investiranja.

Kupovina po cijeni nižoj od tržišnih

Ne smijemo zanemariti još jednu važnu činjenicu odnosno prednost ulaganja u nekretnine koja se odnosi na kupovinu iste po cijeni nižoj od tržišne. Ovo je osobito aktualno u situacijama kada se prodavatelju žuri prodati nekretninu. Ipak, bitno je da razumijete cijene lokalnog tržišta. Zbog toga vam savjetujemo da angažirate agenciju koja će Vam u tome pomoći.

Zaštita od inflacije

Ulaganje u nekretnine odličan je vid „zaštite“ od inflacije. Dok cijene usluga i dobara rastu, obično se povećaju i vrijednosti nekretnina. Samim time Vaš mjesečni prihod od iznajmljivanja također raste. Uvijek možete kupljenu nekretninu i prodati u trenutku kada je njezina vrijednost visoka i time ostvariti zaradu.

Ulaganje u nekretnine - Zaključak

Ulaganje u nekretnine je odličan posao. Nekretnine su najstabilnija i najisplativija investicija za koju se možete odlučiti. Sve na što trebate obratiti pažnju je njezina stvarna cijena te stanje na tržištu. Pratite kretanje cijena kako biste znali kada je pravi trenutak za prodaju ili ponovnu kupovinu. A sve to je puno lakše uz iskusnog stručnjaka. Ako imate kakvih nedoumica, obratite nam se s povjerenjem.