19.10.2022

Zašto je pametno odabrati agenciju za nekretnine?

Razmišljate li o prodaji svoje kuće, ali ne biste htjeli angažirati agenciju za nekretnine? Možda imate neke potencijalne kupce u vidu, ali moramo Vas odmah upozoriti na to da prodaja ovdje ne završava; postoji još jako puno koraka i postupaka koje trebate poduzeti da bi sve bilo valjano. I to u najboljem slučaju ako imate kupca. Ako nemate, možete se godinama vrtjeti u krug.
Zato, razmislite još jednom. Agencija za nekretnine odredit će pravu cijenu za Vašu kuću, a Vi nećete imati nikakvog posla s papirima. Ovo su tek dvije prednosti zašto sav posao treba prepustiti stručnjacima. U nastavku teksta donosimo Vam još 5 razloga zbog kojih se itekako isplati angažirati stručnjake za nekretnine.

1.    Brzi pronalazak kupaca

Ako ste ikada prije sami pokušavali prodati nekretninu, vjerujemo da Vam je jasno koliko dugo to može trajati, no s agencijom za nekretnine brzo ćete pronaći pravog kupca. Kvalitetna agencija ima široku mrežu potencijalnih kupaca kojima se može obratiti kada ima nekretninu za njih. Osim toga, agencija za Vas provjerava sve ponude i donosi Vam samo one najbolje. Osim što ćete brže pronaći savršenog kupca za Vaš dom, ovo ujedno podrazumijeva manje izgubljenog vremena na nerealizirane prodaje.

2.    Nemate brige oko papirologije

Prodaja nekretnine nikada nije jednostavna, a k tome potrebno je iščitati brojne dokumente. Kako ne biste trošili dragocjeno vrijeme angažirajte agenciju za nekretnine, ona će se umjesto Vas pobrinuti za svu papirologiju i pregovore. Na taj ćete način uštedjeti vrijeme i moći ćete se usredotočiti na druge stvari.

3.    Manje stresa

Iako se na samim početcima prodaja može činiti zabavnom, vrlo brzo može postati stresno iskustvo, osobito ako nemate nikoga tko bi Vas uputio u daljnju proceduru i ako ne nalazite zainteresirane kupce. Radije angažirajte agenciju za nekretnine i prepustite joj sav posao – od marketinga pa sve do pronalaženja kupca i „dogovaranja posla.“ Suradnja sa stručnjacima recept je za miran san bez nepotrebnog stresa i glavobolja.

4.    Poznavanje lokalnog tržišta za nekretnine

Jedna od najvažnijih ako ne i najvažnija komponenta uspješne prodaje nekretnine odnosi se na duboko razumijevanje lokalnog tržišta nekretnina. Agencije za nekretnine znaju točno što kupci traže na određenom području i kakve su cijene. Sve te informacije omogućuju Vam bržu prodaju Vaše nekretnine po najboljoj cijeni.

5.    Izbjegavajte uobičajene pogreške

Brojne su i uobičajene pogreške koje „samostalni“ prodavači rade kada sami pokušavaju prodati svoju nekretninu počevši od previsoke ili preniske cijene, zatim neispravnih postupaka renoviranja, neadekvatne pripreme nekretnine za prodaju i tako dalje. Zašto si raditi dodatni posao kad jednostavno možete angažirati agenciju za nekretnine i sve prepustiti njima.