22.11.2022

Što kupci prvo primijete u nekretnini?

Kada vam dolaze gosti na zajedničko druženje, spremate kuću i nastojite biti što više gostoljubivi, zar ne? Isto vrijedi i kada pripremate vašu nekretninu za prodaju. Osim toga, imate samo jednu priliku da ostavite odličan prvi dojam! Bez obzira na to što vi kao vlasnik kuće smatrate da je sve savršeno, ukusi se razlikuju. Drugim riječima, uvijek će postojati one stvari koje će se isticati među vašim posjetiteljima, bilo pozitivno, bilo negativno. Vjerujemo da ćete se iznenaditi kad vam kažemo što kupci prvo primijete. Donosimo vam kraći popis stvari o kojima vi kao prodavač trebate voditi računa.

Boja zidova

Boja zidova ne treba vas previše iznenaditi. Dobro je poznato da žuti, zeleni ili narančasti zidovi „vape” za ponovnim bojenjem jer, prema mišljenjima budućih kupaca, nameću se kao velika prepreka prilikom kupovine. S druge strane, svijetli zidovi u neutralnim tonovima bolje prolaze na tržištu.  Možda su se vama sviđale te kombinacije boja, ali ako želite prodati vašu nekretninu, savjetujemo vam stvari sagledate iz drugačije perspektive.

Sustav grijanja

Dolaskom jeseni i nižih temperatura u domovima provjeravamo sustave za grijanje. Isto vrijedi i u slučaju da pripremate nekretninu za prodaju. Naime, provedeno istraživanje ukazalo je na to da prilikom razgledavanja nekretnine kupci odmah provjeravaju je li sustav grijanja ispravan.

Razni mirisi

Obično ne primjećujemo baš sve svakodnevne mirise od kuhanja i kućnih ljubimaca, jer smo na njih naviknuli. No, kad pripremate vaš stan ili kuću za prodaju, pobrinite se za to da nabavite mirisne difuzore ili mirisne svijeće; rasporedite ih po cijeloj kući – od dnevnog boravka do kupaonice! Nitko ne voli ustajali miris, a budući kupci najmanje.  

Osvjetljenje

Prilikom razgledavanja nekretnine kupci obraćaju pažnju na rasvjetu. Jesu li sobe pretamne? Ima li dovoljno prirodnog osvjetljenja? Osim što tamne prostorije djeluju monotono i skučeno, prirodna rasvjeta dokazano pridonosi boljem raspoloženju.  

Kupaonica  

Prije ili kasnije kupci će stići i do kupaonice. S obzirom na to da je kupaonica vlastita privatna oaza mira, bilo bi dobro kad bi se kupac trenutno mogao zamisliti kako uživa u opuštajućoj i mirisnoj kupki. Ako želite da tako zaista bude, pobrinite se da ga dočekaju sjajne i blistave pločice, uredna i čista kada i ručnici.