22.12.2022

4 razloga zašto kupiti stan u novogradnji

Kupnja stana je jako važna odluka u životu svakog pojedinca na koju utječu razni čimbenici. Počevši od lokacije stana, financijskih sredstava, veličine i rasporeda soba, blizine škola i vrtića te ostalih sadržaja. Odabir idealnog stana za Vas i Vašu obitelj dugotrajan je posao koji zahtijeva promišljanje i racionalno donošenje odluka koje nerijetko balansiraju između onoga što Vam je zaista potrebno i onoga što Vam stoji na raspolaganju.

Zajednička dilema velike većine kupaca odnosi se na to treba li kupiti stan u novogradnji ili se odlučiti za kupnju stana u starijoj zgradi. Uvijek postoje brojni razlozi za i protiv. Ovog puta donosimo Vam 4 važna razloga zašto se isplati kupiti stan u novogradnji.

Kupnja stana bez dodatnih ulaganja


Za izgradnju novih stanova koriste se novi materijali i suvremene metode gradnje. Osim što su energetski učinkovitiji, novogradnju karakteriziraju suvremena rješenja u pogledu sustava grijanja i hlađenja. Na ovaj se način automatski smanjuju  troškovi energije. Sukladno tome, osim opremanja stana i redovnog održavanja zgrade velika dodatna ulaganja godinama neće biti potrebna.

Dobra infrastruktura i parkirno mjesto


U današnje se vrijeme novi stanovi grade na način da uspješno odgovore na sve izazove modernog života. Arhitekti u potpunosti iskorištavaju svaki kvadrat slobodnog prostora, što u prijevodu znači veći broj soba i kupaonica u manje m2, te je uobičajeno da svaki stan ima lođu ili balkon. Ako se ipak odlučite za stan u prizemlju obično možete „računati” i na manje dvorište u kojem ćete rado provoditi ljetne večeri. Svakako vrlo važno; stanovi u novogradnji se prodaju uz obveznu kupnju  garaže, garažnog parkirnog mjesta ili vanjskog parkirnog mjesta, čime se automatski rješava veliki problem parkiranja prisutan u urbanim sredinama.

Novogradnja je investicija


Kupnja stana u novogradnji definitivno je odlična investicija, jer se do sada pokazalo da cijena takvih stanova s vremenom raste, tim više ako se nalazi na zanimljivoj lokaciji. Puno se kupaca odlučuje na stan u novogradnji i kao odgovor na potrebe za boljom kvalitetom života sebe i svoje obitelji. Kvalitetne novogradnje imaju jako puno dodatnih sadržaja koje su unaprijed predviđene u prizemlju stambenih objekata; teretane, frizerski saloni, trgovine. Ovo je svakako prednost, posebno za jako zaposlene kao i obitelji s djecom kojima je svaka, pa i mala ušteda vremena, dobrodošla. Ako se pak jednog dana odlučite preseliti i kupljeni stan dati u najam, svi navedeni dodatni sadržaji utjecat će na formiranje bolje odnosno više cijene najma.

Povoljni stambeni krediti


Planirate uzeti stambeni kredit kako biste kupili svoj stan iz snova? Dobro je znati da su banke sklone kreditirati novogradnju, jer će takva nekretnina imati veću vrijednost duži vremenski period. Posebne pogodnosti dodatno odobravaju na kupnju tzv. zelene gradnje odnosno stan u niskoenergetskoj stambenoj zgradi energetskog razreda A+, A i B. Svakako nije naodmet što na tržištu postoji veliki broj banaka koje se međusobno natječu za svakog klijenta, pa je time moguće pregovarati povoljnije uvjet. Na Vama je da proučite kakvo je zaista stanje te da se odlučite za Vama najprihvatljiviji.